Ovenschotel met kip, pesto, tomatensaus en mozzarella

Het zag er maar een braggeltje uit vond ik. Duidelijk nog wat werk aan mijn foodfotografie, maar het deed toch enkele mensen watertanden. Dus bij deze: ga naar de winkel, sla de ingrediënten in en maak deze heerlijke ovenschotel met kip klaar!

dit heb je nodig

Voor 2 personen:

  • 2 kipfilets
  • snufje kippenkruiden
  • tomatensaus naar wens (homemade of uit een potteke – ik gebruikte Bertolli pastasaus met basilicum)
  • 2 eetlepels pesto (homemade of uit een potteke – ik nam een klein potje dat ik een tijdje geleden ingevroren had)
  • pakje mozzarella
  • optioneel: handje geraspte kaas

aan het werk!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kipfilets in een kleine ovenschaal en kruid met kippenkruiden. Besmeer de kip met pesto en bedek daarna met tomatensaus. Leg er de schijfjes mozzarella op en bestrooi eventueel met een handje geraspte kaas. Zet de schotel voor een halfuurtje in de voorverwarmde oven en check daarna of de kip zeker gaar is. Eventueel kun je enkele minuutjes van de gaartijd vervangen door de grillstand voor een lekker korstje.

Smakelijk!

Ik serveerde de kipjes met een tomatensalsa met komkommer, een beetje olijfolie en zout en peper. Voor hubby kwam daar nog couscous bij.

Laat je me weten als je de ovenschotel klaargemaakt hebt? Delen op instagram mag altijd met de #happyhealthyhome.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *