Tips voor hardlopen met een kinderwagen

Wanneer ik nog eens de moed vind om te gaan hardlopen, post ik stiekem toch een foto op Instagram. Niet gefotografeerd is niet gebeurd hé, haha. Vaak krijg ik dan reacties van andere mama’s dat ze het ook wel eens willen proberen, maar de moed (of de tijd) niet vinden. Ik ben dan meestal doodeerlijk en zeg dat het voor mij ook echt wel een opgave is. De ene keer vind ik het al leuker dan de andere keer. Met deze tips maak je het hardlopen zo comfortabel mogelijk…

kies een geschikte kinderwagen

Het àllergemakkelijkste om te gaan hardlopen is een buggy met grote opblaasbare banden en eventueel zelfs extra vering. De schokdemping is zo maximaal en dat is het meest comfortabel voor de baby én jezelf wanneer je op en af het voetpad moet bijvoorbeeld. Wij hebben een ouder model van de Mountain Buggy Urban Jungle. De nieuwe modellen zijn nog veel beter, maar ook andere merken hebben gelijkaardige kinderwagens.

stippel je route uit

Hoewel je over een goeie kinderwagen beschikt (als je het bovenstaande puntje gevolgd hebt), stippel je toch best een aangepaste route uit. Voetpad op en voetpad af is vermoeiend én ook niet erg aangenaam voor de baby. Kies een straat met één doorlopend voetpad, een rustige wijk waar je langs de kant kan lopen of het allerbeste van allemaal: een mooi wandelpad in de natuur.

krik je conditie op

Pas bevallen en direct aan het hardlopen met de kinderwagen? Think again, hardlopen met een buggy is zwaarder dan je denkt. Je kunt je natuurlijke armbeweging niet meer maken én duwt natuurlijk een gewicht vooruit. Hoe groter je kindje, hoe pittiger. Het is dus wel handig om eerst even gewoon het hardlopen op te pikken wanneer iemand anders voor je kindje zorgt. Wanneer je je conditie weer wat terughebt, kun je je kinderwagen eens meenemen.

verwacht dus niet te veel

Verwacht niet van jezelf dat je als een sneltrein je normale looprondje gaat afleggen en een PR gaat vestigen. Vaak moet je wat inboeten aan tempo of hou je zelfs het aantal kilometers niet vol. Wees dus niet te streng voor jezelf en bouw langzaam op.

neem enkel het hoogstnodige mee

De luiertas met water, luiers, speelgoed, etc. laat je best thuis. Wij hebben vooraan onze buggy een klein zakje van 3sprouts waarin we het hoogstnodige kwijt kunnen.

pas de kledij aan

Vergeet niet dat jij misschien wel warm krijgt door het lopen, maar je kindje niet. De baby bevindt zich vaak in de tocht en ligt ook gewoon stil. Neem dus een jasje en een extra dekentje mee.

canirun

Neem je daarenboven ook nog een trouwe viervoeter mee, kies dan ook daarvoor het juiste materiaal. Een tuigje is gemakkelijker dan een halsband (zo trek je niet aan je hond z’n nek) en een loopgordel is comfortabeler dan een leiband.

En bevind jij je in dezelfde situatie? Heb je nog handige tips voor lopende mama’s die hun baby, peuter of kleuter willen meenemen tijdens het hardlopen?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

2 gedachten over “Tips voor hardlopen met een kinderwagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *