Genieten van groentespaghetti zonder spiraalsnijder!

Helemaal hot in foodland én hét onderwerp van de allereerste Open Keuken met Sandra Bekkari afgelopen maandag: de groentespaghetti! Sandra maakte courgetti Bolognaise klaar. Het water liep me spontaan uit de mond. Zo’n spiraalsnijder kost niet heel veel geld, maar als jij er geen in huis hebt dan heeft Carrefour vanaf nu dé oplossing. In het koelvak van de winkel vind je nu vier verschillende soorten groentespaghetti. Ik testte ze uit én heb natuurlijk receptjes voor jou. Yummy!

butternutspaghetti

De butternut was meteen mijn grote favoriet onder de sliertjes. Kippengehaktballetjes en zoete aardappelfrietjes waren de perfecte combi!

  1. Meng je hoeveelheid gehakt met een half sjalotje, verse of droge peterselie en een beetje lookpoeder. Rol balletjes van het mengsel.
  2. Snijd een zoete aardappel in frietjes en meng met 1 eetlepel olijfolie. Ik bakte deze 12 minuten op 200 graden in de air fryer, de oven heeft langer tijd nodig!
  3. Stoof de andere helft van het sjalotje en voeg (een blik) tomatenblokjes en een grote lepel tomatenpuree toe. Laat sudderen op matig vuur.
  4. Bak intussen de balletjes rondomrond bruin en doe ze daarna bij de tomatensaus. Laat 10 minuten sudderen met deksel en ongeveer 5 minuten zonder deksel.

zoete aardappelspaghetti

Mij is het nog nooit gelukt zelf zoete aardappelspaghetti te maken met de spiraalsnijder omdat die wat te hard zijn. Ik doe het altijd met de dunschiller, maar dat is nu dus verleden tijd!

Bak scampi’s met wat look, peper en zout in een wokpan en zet aan de kant. Roerbak daarna de zoete aardappelsliertjes in dezelfde pan met wat olijfolie. Wanneer de sliertjes gaar zijn, voeg je de scampi’s erbij. Doe er ook verse tomatenblokjes (zaadjes verwijderd), gehakte basilicum en twee eetlepels lichte kruidenkaas (bv. Philadelphia Heerlijk Opgeklopt met Basilicum) bij. Kruid met wat chilipoeder en serveer met een basilicumblaadje.

rode bietenspaghetti

Mijn persoonlijke nummer 4 onder de sliertjes. Rode biet heeft een specifieke smaak, maar in de juiste combinatie is het best wel oké. Voor liefhebbers: bak de sliertjes in de pan tot ze gaar zijn. Top met verse geitenkaas, gebakken spekjes en gehakte cashewnoten.

courgetti

Courgetti is eigenlijk makkelijk zelf te maken, maar voorgemaakte sliertjes zijn natuurlijk ook handig. Combineer met een heerlijke bolognaisesaus, zoals Sandra Bekkari. Een snelle lunch maak je dan weer met wat verse pesto of olijfolie en mozzarellabolletjes en kerstomaatjes. Easy as that!

Et voilà, heb jij zelf een spiraalsnijder of ga jij ook langs bij Carrefour? 🙂 Leuke receptjes mag je altijd delen in de comments!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

2 gedachten over “Genieten van groentespaghetti zonder spiraalsnijder!

  1. Josie schreef:

    Ik heb een spiraalsnijder. Normaal doe ik het altijd met wortel of courgette. Maar ik ga me nu dus ook eens wagen aan butternut en zoete aardappel.
    Zoete aardappel lijkt me inderdaad niet makkelijk te ‘spiralizen’ maar met een beetje geduld zal het wel lukken 🙂

    • Heleen schreef:

      Laat me weten of het lukt! Van mij was de zoete aardappel echt geen succes en een butternut lijkt me te groot voor de Gefu spiralizer? Mijn courgette gisteren lukte plots in de helft ook niet meer, omdat ze te dik was. Of is hier een trukje voor? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *