Welke voornemens had ik als moeder (en heb ik me niet aan gehouden)

Voor je kinderen hebt, maak je meestal voornemens over welk soort ouder je zal zijn. Over hoe je met het ouderschap zal omgaan, wat je wel of niet met je baby zal doen, … Het zit allemaal klaar in je hoofd. Tot het moment daar is, dan doe je het… lekker anders haha! Dit is hoe ik dacht mama te worden en hoe het niét is gegaan.

altijd proper

VOORNEMEN – Ik zou mijn huis altijd proper houden. Niet te veel speelgoed rond laten slingeren én geen kruimels op de grond, ah, ja, want we hebben een kruimeldief.

REALITEIT – Soms laat ik die kruimels gewoon liggen. We hebben nochtans een robotstofzuiger, maar het gebeurt wel eens dat ik die vergeet aan te leggen. Automatisch op een bepaald uur is geen optie, want ook dat opruimen is niet altijd gebeurd. Een stofzuiger kan niét rondrijden met rondslingerend speelgoed 😉

altijd zakdoeken bij

VOORNEMEN – Ik zou altijd en overal zakdoeken bijhebben én mijn kind zou nooit met een vuile neus rondlopen

REALITEIT – Die zakdoekenkwestie moet ik dringend eens werk van maken, want dat komt echt wel eens van pas. Zo een snotneus in de auto is écht niet praktisch. Meermaals moest ik creatief zijn (een leeg papiertje of een rondslingerend slabbetje deden al dienst). Nu mevrouwtje ouder (en sterker) is geworden, is dat spoelen van die neus een megauitdaging, het snot wegvegen nog meer. Zolang het niet in haar mond loopt, durf ik het best wel eens laten hangen, oeps…

propere kleren

VOORNEMEN – Mijn kind zou niet rondlopen met kleren met vlekken op én ze zou àltijd stylish voor de dag komen.

REALITEIT – Die donkere plekken op de knieën gaan écht niet altijd meer uit en zolang ze blijft kruipen doet ze maar dezelfde broekjes aan. En ja, die broekjes komen soms van de Zeeman (hoewel ze daar best ook wel nog mooie dingetjes hebben hoor!). Wanneer Aline door het gras of op het terras kruipt, doet mijn hartje even pijn, maar dat laat ik al snel los. Let them be little…

niet toegeven

VOORNEMEN – Ik nam mezelf voor zo weinig mogelijk toe te geven aan een ‘grilletje’.

REALITEIT – Wanneer mevrouwtje iets doet of pakt dat niet mag en dat wordt haar afgenomen dan is het kot hier vaak te klein. Vaak stoppen we haar dan snel iets toe waar we haar anders niet mee zouden laten spelen, zoals bijvoorbeeld een zonnebril of de autosleutel. Roeien met de riemen die je hebt.

zo lang mogelijk borstvoeding geven

VOORNEMEN – Ik was 8 weken thuis dus zou zo lang mogelijk borstvoeding geven, misschien zelfs nog afkolven tijdens het werk.

REALITEIT – Die pijn, dat gevoel. Ik had nu eens niéts met borstvoeding… Door uiteindelijk al na 1 week te beginnen afkolven, ging de melkproductie snel omlaag. Wat ze gehad heeft, heeft ze gehad, dus ik voel me helemaal niet schuldig! Borstvoeding is iets dat zoooo persoonsafhankelijk is en ik heb het tenminste geprobeerd.

niet te veel foto’s delen

VOORNEMEN – Zo elke maand 1 fotootje zou ik delen, dat kind mag toch niet op het hele internet te vinden zijn…

REALITEIT – She’s so cuuuuuute. De hoeveelheid foto’s op mijn Instagramwall probeer ik nog enigzins te beperken (mislukt haha), maar die story bekijkt toch niet iedereen?

Ben jij moeder/vader? Of wil je er graag eentje worden en heb je ook zo van die voornemens? 

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

6 gedachten over “Welke voornemens had ik als moeder (en heb ik me niet aan gehouden)

 1. papa schreef:

  We zouden proberen om enkel in nood bij te springen bij de kinderen…en toch ga ik proberen elke maandag te babysitten voor die cutie, zodat mama bootcamp kan doen. 😁

  • Heleen schreef:

   ’t Is maar om de zes weken, wanneer het je zelf past, dus uiteindelijk is dat toch nog wat ‘in nood’ hé? 🙂 En voornemens zijn er om te schaden zoals je leest!

 2. liese schreef:

  ik heb mezelf niet teveel voorgenomen toen ik kinderen kreeg, je vormt je wel een idee over iets en ik probeer zoveel mogelijk content te zijn met hoe de dingen nu lopen en daar zijn inderdaad wel eens dingen verkeerd bij of fout maar geen zin om jezelf daarvoor af te straffen, het is wat het is, en als je het echt anders zou willen dan zou je dat wel doen denk ik 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *