Durf dromen!

Dromen mag! Soms stel je jezelf voor hoe het leven er zou uit zien mocht je nu 1000 (of pak 5000) euro meer zou verdienen per maand. Geld maakt niet gelukkig zegt men, maar wie wil nu niet graag een extraatje? Misschien denk jij niet aan geld, maar droom je van een eigen zaak of van terug studeren… Op datzelfde moment denk je bij jezelf ‘hé, met je beide voetjes op de grond jij!’. Nee hoor, durf dromen, wie weet kun je er wel wat aan doen…

Ook ik durf wel eens dromen hoor. Voor het aantal uur dat ik werk, verdien ik niet slecht, maar ik werk niet heel veel, dus wat meer geld zou altijd welkom zijn. Het belangrijkste blijft voor mij dat ik mijn job graag doe en stress hoort daar niet bij. Daarnaast lijkt het me leuk om een eigen ‘zaak’ te hebben. We dromen soms hardop van een eigen feestzaal, een idee dat al een tijdje speelt, maar wellicht nooit werkelijkheid zal worden. Of het leven dan perfect zou zijn? Geen idee… Blijven dromen.

Deze tag vond ik bij Dagmar terug. Zij schreef zelf een boek met tips & tricks om je geluk te laten groeien. Dromen maakt je gelukkig, je dromen waarmaken misschien nog meer. Maar genoeg geleuterd over dromen, je bevindt je straks bijna in de zevende hemel, haha. Tijd voor mijn gedachten…

☆ Wie is jouw voorbeeld?

Bij een ‘voorbeeld’ denk je snel aan iemand die bekend is, vaak in de media komt, maar ik kan zo niet onmiddellijk iemand bedenken. In het dagelijkse leven heb ik echter heel wat voorbeelden, teveel om op te noemen zelfs.

Ik bewonder mijn man voor zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen (en zijn liefde voor mij haha). Ik bewonder mijn ouders en schoonouders voor hun liefde en inzet die ze opbrengen voor hun kinderen. Ik bewonder onze broers en zussen voor het leven dat ze leiden en hun doorzettingsvermogen daarin, elk op hun eigen manier. Ik bewonder mijn lieve vriendinnen die één voor één zo verschillend zijn, allemaal goed in hun eigen ding. Ik bewonder de mensen die ik ontmoet tijdens mijn (zo goed als) wekelijkse bootcamp, het is een talent om mensen keihard te motiveren week na week.

Zo kan ik wel nog even doorgaan… Ik bewonder heel wat mensen. Al die mensen hebben mij geholpen om te worden wie ik ben, dus daarom zijn zij mijn voorbeelden!

☆ Halfvol of halfleeg? En waarom?

Halfvol natuurlijk! Positive thoughts generate positive feelings and attract positive life experiences. Niet dat halfleeg daarom negatief is, maar het is maar hoe je het bekijkt… Als optimist zie ik het glas graag halfvol, ik zie graag wat ik heb in mijn leven. Pessimisten gaan vaak na wat ze missen, dus bij hen is het glas meestal halfleeg. Dat halflege glas kan je echter ook zien als opportuniteiten om iets te bereiken. Dromen you know…

☆ Wat hoop je in het leven te mogen bereiken?

Mooie herinneringen maken met vrienden en familie staan met stip op 1. Daarnaast wil ik ook graag een mooie toekomst bouwen voor onze kleine schat. Eigenlijk zowat hetzelfde als mijn ouders zelf deden… Dat zou mij een gelukkig mens maken.

☆ Wanneer voelde je je intens gelukkig en door wie of wat werd het geluk veroorzaakt?

Van intens gelukkige momenten kan ik intussen wel een lijstje maken. Te beginnen bij ons huwelijk. Zoveel vrienden en familie samen zien, zien huilen en lachen tegelijkertijd, dat maakte mij intens gelukkig. Ik denk er met een grote glimlach aan terug.

Een ander intens gelukkig moment, was het moment waarop ik ontdekte dat ik zwanger was. Hoe je het ook draait of keert, die bevalling zelf kan ik gewoon niet als ‘intens gelukkig’ omschrijven. Ik was wel buitengewoon gelukkig (en opgelucht) op dat moment, maar de start van het verhaal was toch die zwangerschapstest.

Tot mijn laatste intens gelukkig moment horen de knuffels van Aline. Nu ze wat groter wordt, kan ze steeds meer en meer. Ze blijft nu langer in de crèche en is ’s avonds precies nog aanhankelijker. Wanneer ze haar armpjes rond mijn nek sla, voel ik me dan ook een intens gelukkig mens.

☆ Wat zou je doen met een miljoen?

Ha, daar schreef ik al eens een blogpost over! Alé, wat ik zou doen met tien miljoen… Ik schreef dat lijstje al ruim twee jaar geleden, dus mijn plannen zijn intussen toch wel licht gewijzigd. Met 1 miljoen zou ik eerst wat grote en kleine werkjes in ons nieuwe huis doen… Een garage aanbouwen, een nieuwe badkamer, hier en daar wat schilderwerkjes, …

Daarnaast moet ik mezelf als mama écht verplichten om eens iets voor mezelf te kopen. Ik doe dat wel hoor af en toe, maar zelfs wanneer ik eens iets wil, kom ik toch met meer thuis voor Aline. Dat is nu eenmaal makkelijker hé… Met een miljoen zou ik echt eens een shoppingtrip voor mezelf plannen, misschien ineens in Barcelona, want daar wil ik al lang eens naartoe!

Ten slotte zou ik ook mijn familie eens willen verwennen met een lekker etentje, misschien zonder de kindjes. Aleja, voor het gemak enzo…

Wat er overblijft: lekker sparen!

☆ Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

Ik ben trots op het feit dat ik durfde toegeven dat die ‘heel goeie job’ gewoon niet was wat ik wou. Toegeven aan jezelf dat je niet goed zit waar je zit, is soms echt een hele moeilijke stap. Daarom ben ik blij dat ik een loopbaancoach heb opgezocht. Ik zou het iedereen aanraden. Mijn inkomen is nu minder constant en in de zomeravonden nogal onzeker, maar het loont om een job te doen die je graag doet. Mensen helpen en motiveren, is nu eenmaal waar ik goed in ben. Dat ik dat hier durfde te zeggen, waar ik goed in ben, daar ben ik trouwens ook trots op. Ik stoef namelijk niet zo graag met mezelf.

☆ Wat is je favoriete quote en waarom?

Life is like the ocean. It can be calm or stil, and rough or rigid, but in the end it’s always beautiful.

Ooit pinde ik deze quote op Pinterest en eerlijkgezegd was ik ze al even vergeten. Het leven kan hard zijn voor ons. Pijnlijke ervaringen, familiekwesties, gezondheidsproblemen gooien soms roet in het eten van ons leventje zoals we het leiden. Vaak verliezen we dan de moed, denken we ‘waarom (weer) ik’. We laten ons hoofd hangen en zien het mooie van het leven niet meer. Het leven kan er soms eens uitzichtloos uit zien, maar somewhere is er dat lichtpuntje, dat jou weer zin doet krijgen in het leven. Dat brengt me dan bij nog een quote to live by:

The best view comes after the hardest climb

Om af te sluiten, nog eentje, gewoon omdat hij zo mooi is…

What is done in love, is done well

Ik voel me zo’n gelukkig mens na het schrijven van dit allemaal. Wat maakt jou gelukkig? Heb jij nog dromen? Mocht je de tag overnemen, laat je het me dan weten?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

2 gedachten over “Durf dromen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *