Dagelijkse Kost in Open Keuken?

Als je een kléin beetje de media volgt, heb je het wel opgemerkt. Die kleine strijd tussen enkele kookprogramma’s. De keuken van Sofie Dumont werd ingeruild voor de Open Keuken van Sandra Bekkari, die nu ‘concurreert’ met de Dagelijkse Kost van Jeroen Meus. In tijden van de digibox en opnemen, hoef je natuurlijk niet meer te kiezen, maar misschien vind jij de ene wel interessanter dan de andere? Naar wie kijk jij?

Ik steek het niet onder stoelen of banken maar ik ben een Nooit meer Diëten fan van het eerste uur. De gerechtjes zijn meestal simpel en omvatten altijd een ruime portie gezonde voeding. Eerlijk? Ik krijg de voorziene portie voor 1 persoon vaak zelfs niet op! Daarnaast kijk ik eigenlijk wel heel graag naar Jeroen Meus die aan het koken is. Dat is nu eenmaal een amusante mens om naar te kijken.

op het menu

Wat eten betreft kies ik toch liever voor de iets gezondere voeding van Sandra. Het enige wat me ontbreekt om altijd sana te koken is TIJD. Eigenlijk een ongelofelijk zwak excuus moet ik toegeven… Tijd moet ik eerder vervangen door MOEITE. Veel moeite kost het zelfs niet eens, dus dat argument kan ik ook beter overboord gooien. Vanaf nu nestel ik me weer wekelijks in mijn zetel met mijn boeken om mijn weekmenu op te stellen. Én daar komt nu ook mijn laptop bij, want in Open Keuken zag ik al heel wat lekkers langskomen!

De courgetti bolognaise stond vorige week al op het menu. Ik had nog kippengehakt in de diepvries, dus het kalfsgehakt werd ingeruild. In diezelfde aflevering maakte Sandra ook een heerlijke limonade klaar. Ideaal als je een goestingske hebt in een frisdrankje, maar het wat natuurlijker en gezonder wil houden.

mijn to-cook lijstje

Van wie ben jij fan? Maak jij geregeld iets klaar dat je op televisie zag of ga je liever te rade in kookboeken? Deel zeker je favorieten in de comments!

Bron: foto Sandra Bekkari

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

4 gedachten over “Dagelijkse Kost in Open Keuken?

 1. Josie schreef:

  Ik heb niks tegen Jeroen Meus maar ik ben geen fan van zijn keuken… Ik vind het te vettig, te rijkelijk, de porties zijn meestal te groot… Dat ik een lactose-intolerante veggie ben die graag gezond eet, zal er ook wel mee te maken hebben.
  Ik sta ook volledig achter de principes van Sandra Bekkari. Ik ben vaak creatief met haar gerechten omdat ik het vlees en de lactose vervang maar dat lukt wel, mits wat creativiteit!

  • Heleen schreef:

   Voor de typische Belgische kost gaan wij wel altijd naar Jeroen Meus grijpen, zoals macaroni bijvoorbeeld (niet dat we dat zoveel eten maar kom). Met elk recept kun je wat creatief zijn he, maar ik vind Sandra ook heel toegankelijk!

   • Josie schreef:

    Voor de Belgische gerechten doen wij ook vaak een beroep op Piet!
    Het gaat erom dat je een evenwicht vindt denk ik. En vooral: dat je eet wat je lekker vindt en je je er goed bij voelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *