Waarom ik sport en gezond eet

Na het zien van deze video van Teni van Fitbeauty kriebelde een blogpost in mijn vingers. In de video gaat het om de discussie sporten, gezond eten versus onzekerheid. Mensen gaan er vaak vanuit dat iedereen sport en gezond eet om af te slanken, om onzekerheid over het lichaam te overwinnen. Al te vaak vergeet je eigenlijk gewoon het belang van sporten en gezonde voeding. Want dat is één van de redenen waarom ik sport en gezond eet…

sporten en gezond eten vs onzekerheid

Oké, er zijn heel wat mensen die onzeker zijn over hun lichaam. Om die onzekerheid weg te werken gaan ze keihard sporten en gooien ze hun voedingspatroon om. Want slanker staat bij velen gelijk aan gelukkiger. Maar is dat ook zo? Ik moet eerlijk zijn, in mijn geval voel ik me wel gelukkiger (en minder onzeker) met wat minder vetrolletjes en een iets strakkere buik. Dat lichaam op zich is echter niet de oorzaak van mijn ‘geluk’, maar wel de andere weldaden van het sporten en gezond eten.

weldaden van sporten en gezond eten

Dat lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon belangrijk is, hoef ik je niet meer te vertellen zeker? Lees anders eerst even dit. Naast een gezond en  fit lichaam heeft die levensstijl voor mij persoonlijk nog heel wat voordelen:

  • Dankzij mijn gezond ontbijt en een gezond voedingspatroon voel ik me energieker en minder moe doorheen de dag. Ik beland halverwege de dag niet meer in de zetel en heb dus meer tijd voor leuke dingen.
  • Ik ga wekelijks enkele keren fitnessen, gewoon omdat dat gemakkelijk is tussen het werk door, maar het allerliefste ga ik toch naar de outdoor bootcamp. Ik sport in een superfijne groep met allemaal superenthousiaste en gemotiveerde mensen. Hoe zwaar de workout ook is, het groepsgevoel is echt om blij van te worden!
  • Af en toe probeer ik ook een hardlooprondje in te plannen, die uitjes zijn voor mij echt hoofd-leeg-maken-momentjes voor mij. Mijn gedachten gaan doorheen mijn dag, mijn leven en vaak worden er ook leuke blogideeën geboren tijdens die loopjes.
  • Naast mijn eigen gevoel, is voldoende lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon gewoon belangrijk voor de toekomst. Beide zijn belangrijk voor ons weerstand, die ervoor zorgt of we wel of niet vatbaar zijn voor ziekte.

kortom

Als ik bezig ben met mijn gezondheid voel ik me gewoon veel beter. Dat ik daarbij ook anderen kan inspireren, maakt me extra blij! Dat is wat ik vooral via mijn nieuwe Instagrampagina wil doen. Want hey, iedereen doet wat hij/zij wil en niemand zou negatief beoordeeld mogen worden op basis van zijn levensstijl. Het is een persoonlijke keuze en ik kan enkel maar hopen dat ik een kléine bijdrage kan leveren aan het een klein beetje gezonder en blijer maken van de wereld.

Wat betekenen sporten en gezonde voeding voor jou?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Een gedachte over “Waarom ik sport en gezond eet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *