Get organised met een bullet journal

Ik val maar meteen met de deur in huis: mijn agenda is een rommeltje. To do’s schrijf ik waar ik plaats vind. Jammergenoeg besef ik achteraf dat ik dat plaatsje nét nodig heb om een afspraak te noteren. Resultaat: correctieroller everywhere. Andere to do’s die belanden op een post it, die dan weer op zijn beurt ergens onderaan mijn rugzak verdwijnt. Over het algemeen ben ik een vrij georganiseerd persoon, maar ik slaag er niet in alles wat ik wil onthouden op een centrale plaats bij te houden. Oplossing: een bullet journal!

wat is een bullet journal?

Een bullet journal is een volledig te customizen en superhandig organisatiesysteem in de vorm van een boekje/schriftje. Het kan een to-do-list zijn, maar evengoed een agenda, een planner, een dagboek, een notitieboekje. Of simpelweg gewoon alles wat ik net opsomde. Het enige wat je in feite nodig hebt is een boekje en een pen, maar als je het wat creatiever wil aanpakken ga je voor véél kleurtjes, stickertjes en alles wat je leuk vindt!

carrefour wil je helpen

Het spookte al een tijdje in mijn hoofd, zo’n bullet journal. Eraan beginnen was een ander paar mouwen, tot ik een mailtje kreeg van Carrefour. Of ik de bullet journal wou uittesten? Héél graag! De reden daarvan zie je in onderstaande foto:

Carrefour Drive, het afhaaldienst van Carrefour, heeft een Bullet Journal ontwikkeld in samenwerking met Kelly Deriemaeker. Kelly is de schrijfster van het boek ‘Bullet Journal – De Handleiding’ en is freelance journalist bij De Standaard Magazine, verder is ze bekend van haar blog Tales From The Crib.

In de Carrefour Bullet Journal staan alvast heel wat tips om aan de slag te gaan én in het midden van het (tweetalig) boekje vind je enkele lege bladzijden om alvast eens te experimenteren. Je échte bullet journal is trouwens ook een trial and error hoor. Vond je je eerste paar bladzijden nog niet optimaal, dan pas je dat gewoon de volgende keer wat aan.

Over bullet journaling is al heel wat geschreven en je vindt dan ook overal tips, maar Kelly selecteerde er tien die je niet wil missen. Denk maar aan het plannen van de feestdagen (cadeautjes, maaltijden, …) en je dagelijkse maaltijden. Deze tips worden bij alle Carrefour Drive-bestellingen tussen 23/10 en 16/12 meegegeven, zodat mensen gemakkelijk aan de slag kunnen. Door je boodschappen dus via Drive te bestellen win je tijd én krijg je de kans om beter georganiseerd te zijn, zeker met de feestdagen in het vooruitzicht!

mijn journal

Bon, genoeg getettert. Ik ging zelf ook gewoon aan het werk. Mijn agenda met afspraken ga ik houden, want dat àllemaal zelf in een schriftje schrijven, zo’n paar maanden in de vooruit, dat zie ik niet echt zitten.

Voorlopig bevat mijn bullet journal het volgende:

  • Voorbereidingen die ik moet doen voor mijn werk als logopediste
  • To do’s specifiek voor het werk, zonder vaste datum
  • To do’s voor mijn nieuwe uitdaging: mensen op weg helpen naar een gezonder leven
  • To do’s met een vaste datum
  • To do’s die in een bepaalde maand afgewerkt moeten worden, maar nog ingepland moeten geraken
  • Weekmenu
  • Dromen

Veel to do’s vooral, maar zo’n lijstjes maken mijn hoofd leeg en zorgen dat ik toch niets vergeet.

Heb jij al een bullet journal? Deel zeker jouw tips in de comments!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *