Foodbucketlist #3 – Open Keuken

Hoewel ik nog steeds niet alles klaarmaakte vanop bucketlist #1 en #2 heb ik alweer wat receptjes op mijn foodbucketlist staan. Dankzij social media passeren er zo goed als dagelijks foodfoto’s in mijn feed die ik opsla om te onthouden. Op onze digibox heb ik intussen een lijst van ongeziene afleveringen van Open Keuken. Een kleine kijkmarathon zorgt ervoor dat ik alweer heel wat ideetjes heb voor mijn avondeten komende tijd. Kijk je mee naar mijn top 5?

gezonde croque van zoete aardappel

Ik zag de ‘toast’ van zoete aardappel al eens langskomen in een lijstje van Cross Media Girl On the Run. Intussen maakte ik ze nog steeds niet klaar, dus deze staat zéker op mijn foodbucketlist.

spelttoast met guacamole, eitjes en bieslook

Hoewel ik liever niet té veel brood eet (ik eet daar al snel te veel van), zet ik deze spelttoast toch op mijn lijstje. Mensen denken vaak dat spelt gezonder is, maar in feite is het gewoon beter verteerbaar. Ik ben avocadofan én eitjes kunnen er àltijd in, dus ik begin al spontaan te watertanden.

steak tartaar met aardappelwedges

Volgens mij heb ik nog nooit steak tartaar gegeten, behalve misschien eens een proevertje van iemand anders op restaurant. Na het zien van deze aflevering wil ik me er echt wel eens aan wagen. Die potatowedges zien er ook gewoon al keilekker uit. De combi met een slaatje met rode biet en appel lijkt me heerlijk!

pilav rijstschotel met scampi’s

Met scampi’s kun je bij mij àltijd scoren. Rijst zet ik niet vaak op het menu, maar het ziet er echt zoooo lekker uit.

Pittige borrelnootjes

Ik probeerde ooit al eens borrelnootjes te maken van kikkererwten. Totaal mislukt… Deze borrelnootjes zijn échte nootjes, dus krokant zullen ze sowieso wel zijn. Met wat kruiden zou ik gezondere homemade borrelnootjes moeten krijgen…

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik krijg echt spontaan honger en zin om boodschappen te doen bij het kijken van een kookprogramma 😉

Kijk jij naar Open Keuken en maak je er soms iets van klaar?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *