Not-so-fitgirl TAG – of toch wel?

Bij de queen-of-blogtags-invullen Anneke vond ik deze leuke tag. Een lijstje met niet-zo-fitgirl achtige vraagjes, maar misschien valt het uiteindelijk nog wel mee? Een term die trouwens wel wat vragen oproept die ‘fitgirl’. Wat is dat nu precies en beschouw ik mezelf wel zo? Op Fitgirls vond ik dit artikel. Een fitgirl is dus helemaal geen gespierd lichaam zonder een grammetje vet, maar vooral een vrouw die de beste versie van zichzelf is en zich fysiek en mentaal sterk en fit voelt! Dus zélfs met enkele niet-zo-fitgirl uitspattingen voel ik me toch wel een fitmom hoor!

Wat is je favoriete taart?

Ondanks ik een ‘zoetemond’ ben, ga ik niet spontaan watertanden wanneer ik het woord ‘taart’ hoor. Moet ik écht iets kiezen dan ga ik voor de homemade frangipanetaart van hubby. Crumbletaart met appel of rabarber of zo’n lekkere cheesecake (met speculoosbodem én fruit bovenop) kan me ook wel bekoren.

Met de auto of met de fiets door de regen?

You can shoot me, maar: de auto. Ik smelt echt in de regen, écht waar! Voor korte afstanden ga ik gewoon te voet door de regen hoor…

Waar ontbijt je mee op zondag?

Verklaar me gek, maar mijn gewone ontbijtje… Het is dan ook echt wel zondagproof en ik maakte al superlekkere shakepannenkoekjes ook. Dus het kan wel eens wat specialer ook! Als we logees hebben dan bestellen we wel koffiekoeken bij de bakker in het nabijgelegen dorp (dé beste!). Ik kies dan voor een croissant of boterkoek zonder rozijnen (maar alleen met aardbeienconfituur).

Als je alles zou kunnen eten zonder dat dat een slechte invloed op je gezondheid zou hebben, wat zou je dan dagelijks op tafel zetten?

KAAS! Zo een lekker kaasplankje met vers (noten)brood, mmmmmmmmmm. Homemade lasagne zou ook wel in aanmerking kunnen komen… Alé, die van hubby hé, want ik kan dat niet maken. Of homemade pizza, dat kan ik wel 😉

Wat was je lievelingskost als kind? Is dat nog steeds zo?

‘k Zou het eens moeten vragen aan ons mamaatje, want ik heb er geen idee van! Geen idee ook wat er vaak op tafel kwam.

Oja, de fameuze ‘kip à la bonne femme’ (van onze papa) was wel een voltreffer en daar zou ik nog wel eens naar durven vragen. Bij deze, papa, ’t is lang geleden!

Wat is je favoriete gerecht ‘uit een pakje’?

De pizza Casa Di Mama Mozzarella Pesto. Een eeuwigheid geleden intussen, maar volgens mij toch wel de lekkerste ‘pakjes’pizza.

Als het een ‘vers’ pakje mag zijn dan ga ik zonder enige twijfel voor de Ruby bagel van Sanseveria Bagelsalon! Met geitenkaas, crispy bacon en appeltjes, yum!

Pakjessoep of sloten koffie?

IEUW, geen van beide! Verse soep is tha best en één of twee koffietjes is meer dan genoeg 🙂

Hoe pimp jij je koffie?

Een Nespresso met een beetje sojamelkschuim (de vanille is trouwens echt to die for!). C’est ça! De Oreolatte van Ora is ook lekker en helemaal not-so-fitgirl.

Cava of champagne?

Beide behoren niet echt tot mijn favorieten, geef mij dan maar een goeie G&T of een roséwijntje.

Netflix of Youtuben?

Netflix, momenteel volg ik Riverdale (alleen) en Suits (met hubby).

Wat is je favoriete fastfood keten?

Homemade is àlles beter. Laat het me dan misschien op Pizza Hut houden… Heb je de cheesy bread daar al geprobeerd?!

Waar ligt de beste frituur?

Tjongejonge, ik ben echt geen frietkenner. Frituur Kjell in Oudenburg heeft zonder twijfel de beste hamburgers van de buurt. De frieten van de frituur in onze hometown zijn lekker, maar of ze dé beste zijn durf ik niet zeggen 🙂

Hotelontbijt of high tea?

Eeeeuh, geef mij maar mijn eigen ontbijt. Ik vind het leuk om veel keuze te hebben, maar op hotel is dat toch meestal wel vrij ‘standaard’. Een high tea heb ik eigenlijk nog nooit meegemaakt, aanraders?

All you can eat sushi of all you can eat pizza?

Ik ben ooit eens ongelofelijk ziek geweest van te veel sushi eten, dus ik ga toch maar voor pizza.

Kaas- of chocoladefondue?

Hoewel ik daarnet voor kaasplank koos, vind ik kaasfondue echt ‘ieuw’ dus CHOCOLADEEEEE. Met veel fruit natuurlijk (en helemaal geen marshmallows)!

Wat is je favoriete chilloutfit?

Mijn minstens tien jaar oude (maar nog steeds superzachte) pyjamabroek met beertjes en hartjes met de eerste dikke trui die ik kan vinden.

Favoriete comfort food als je ziek bent?

Alles waar ik niet veel werk aan heb. Maar chocolade komt het dichtste in de buurt vrees ik. Chance dat ik niet veel ziek ben 😀

Wat is je meest ongezonde eetgewoonte?

Een veel te grote kom cruesli met melk. Al is dat helemaal geen gewoonte. Hubby eet dat af en toe en ik probeer te zorgen dat ze zeker op is tegen dat hij terug naar het werk moet. Anders zit ik op mijn eerste avond alleen zeker met een kom op mijn schoot. I know, it’s bad…

Wat is de meest smerige groente?

Champignons. Die textuur, bah…

Vergelijk jezelf met een lui dier

Awel é, ik zal eens vergelijken: een lui dier is lui en ik… meestal niet 😉

Drink je frisdrank?

Pak misschien één keer per week een blikje zero frisdrank (Cola, Fanta of Sprite). Meestal is dat bij frietjes van de frituur, maar in ’t weekend soms eens gewoon voor de dorst 🙂 Voor de rest drink ik altijd thee en water.

Wat vond je vroeger van turnen op school?

Volgens mij vond ik dat best een leuk vak, vooral wanneer we volleybalden (een sport waarin niet-spelers meestal niet echt uitblinken haha). Ook zwemmen deed ik toen heel graag.

Ja ik vond LO over het algemeen dus wel leuk, tot ik een leerkracht had waarbij er telkens ook een lenigheidsproef was. Met je eerste vingerkootje over je tenen verdiende je een 5/10 en elk kootje verder verdiende je een extra punt. Je volledige hand over je voeten kunnen plooien leverde je een 10/10. Ik denk dat ik (na veel oefenen) net aan een 6 op 10 geraakte. Ondertussen is het nog steeds niet echt goed gesteld met mijn lenigheid…

Wat zijn je favoriete sporten?

Bootcamp en fitness.

Wat vind je van zwemmen?

Door in het middelbaar wekelijks zo’n twee tot drie keer per week te gaan zwemmen kan ik nu geen zwembad meer zien. Dat baantjes trekken zegt me echt niets, saaier kan toch niet? Toen ik zwanger was, zou ik wekelijks gaan zwemmen, ik ben denk ik in totaal zo’n vier keer geweest en een zwangerschap duurt toch iets langer dan vier weken, haha.

Kan je met je tenen aan je mond?

Hier weet je intussen zelf al het antwoord op. Ik moet het zelfs niet proberen, ik vertelde al dat ik niet lenig was 😉

Hoeveel stappen zet je gemiddeld per dag?

Na een snelle blik op mijn activiteitsapp, toch gemiddeld zo’n 10000. Sommige dagen iets minder, op absolute stilzitdagen (meestal op woensdag) soms maar 6000. Dagen waarop ik van her naar der moet crossen en tijd heb voor een grotere wandeling ga ik makkelijk richting 12000.

Wat vind je van een elektrische fiets?

Voor mensen die in een stadscentrum wonen en àlles met de fiets doen: YES.

Voor mij: nee, bedankt. We wonen er te ver van het centrum voor en nemen voor kortere afstand gewoon onze benen 🙂

Als er een hemel zou bestaan, wat zou er daar op het menu staan?

Elke dag zo’n menuutje zoals in een sterrenrestaurant. Ik ben helemaal niet veeleisend…

Dus euh, om te besluiten: it’s all about balance 😉

Neem je de not-so-fitgirl-tag over? Laat het zeker weten!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

6 gedachten over “Not-so-fitgirl TAG – of toch wel?

 1. Josie schreef:

  Superleuke tag, ik zag hem ook al passeren op een andere blog en het staat op mijn to-do lijstje om zelf ook eens over te schrijven.
  Ik herken veel van mezelf in je. Ik heb niet echt veel ‘ongezonde’ gewoontes, fit en gezond zijn is gewoon mijn ‘way of life’. Maar het draait inderdaad allemaal rond balans vinden dus een ‘uitspatting’ af en toe mag wel eens.
  Genieten en gelukkig zijn is de boodschap!

 2. Anneke schreef:

  Jouw vent kan frangipanetaart maken?! Mag ik die van mij eens bij den uwen op leerschool sturen? 😀
  Oh, enneuh… van die pyjama’s die ‘straten-oud’ zijn? Da zijn de beste! Ik heb hier zelfs nog zo’n oversized T-shirt die ik op mijn 16de van mijn moeder heb gekregen en waar ik nog regelmatig mee slaap 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *