This is our place, called HOME

LOVE makes a house a HOME. Eén van mijn favoriete quotes, want niet enkel ons eigen huis is mijn thuis. Ik voel me op heel wat plekken ‘thuis’, want voor mij is ‘thuis’ een plek waar oneindig veel liefde is. In juli verhuisden wij na een jaar wachten éindelijk naar ons nieuwe stekje. Het huis staat er al zo’n tien jaar, dus hier en daar zijn er wel nog wat kleine werkjes. Om ons huis een echte thuis te maken, is deco alvast een big number 1. Loop je even mee?

every picture tells a story

Ik hou van een strak interieur, maar wat huiselijke foto’s mogen bij ons écht niet ontbreken. Het ideetje voor een fotomuur was er al eventjes, de uitwerking was een ander dingetje. Hubby wou tijdloze foto’s, want Aline verandert zooo snel. Na de selectie van de foto’s, stuurde ik mommy & daddy naar Ikea (ze vroegen zelf of ik iets nodig had hoor)  om kadertjes en twee schilderijenplankjes. Mijn foto’s bestelde ik bij Fotofabriek, waar je voor een prikje mooie afdrukken kan maken.

Het was niet echt bedoeld als een blikvanger, maar als je vanuit de gang komt, kijk je er recht op. Onze fotomuur is dus vanaf nu echt wel het eerste wat je ziet als je binnenkomt 🙂 Iedereen mag weten waarom ons huis een THUIS is.

add a piece of design

Wij zijn totaal geen designkopers, maar de stoelen van Hay stonden al even op het lijstje. Kwaliteit en service vonden we bij Design Oostende. Na de About a Chairs, kwamen er in de keuken ook vier About a Stools. Hay all the way, haha! Het keukeneiland lieten we trouwens zelf bijplaatsen bij dezelfde keukenbouwer van tien jaar geleden. Beste beslissing ooit!

Een stukje Belgisch design haalden we in huis met de tafel van Opsmuk. Al maanden waren we op zoek naar dé tafel. Al sinds mijn eerste bezoekje aan Lolotte in Oostende was ik nochtans verliefd geworden op de tafel  die de winkel sierde. Onze zoektocht eindigde dan ook bij Jan en Bieke van Opsmuk. Supersympathieke mensen die hun vak kennen en ons keigoed bijgestaan hebben in onze keuze van de perfecte tafel!

Ons laatste designstukje is de kers van Cores da Terra. Tot zover onze designcollectie 😉

(Geen design, maar de kerstboom op hout is het werk van mijn lieve mama en papa, naar het voorbeeld van Mrs. Curly!)

where flowers bloom, so does hope

Een bloemetje màg niet ontbreken. Ik koop regelmatig zo’n goedkoop boeketje bij de supermarkt om de eettafel te sieren. Nu koos ik laatst voor iets duurzamere bloemendeco. Bij Greetz bestelde ik Amaryllissen met een vaas erbij (die in de keuken pronken) én twee mooie gedroogde katoentakken met een leuk vaasje. Het vaasje had mooi gestaan op de schilderijenplank, maar past er helaas niet op.

Greetz is overigens echt zoooo gemakkelijk! Voor een aantrekkelijke prijs bestel je bloemen (voor jezelf of iemand anders) en de dag erna staan ze daar gewoon mee voor de deur. Ze zijn in stevige dozen verpakt en voorzien van water, dus ook enkele uurtjes bij de buren overleven ze zonder problemen. Ik ga trouwens zéker nog gebruik maken van de kaartjesservice, want ik denk àltijd te laat aan verjaardagskaartjes 😉

Wat denk je? Was dit het huis dat je je had voorgesteld? 🙂 Hoe decoreer jij je huis?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

3 gedachten over “This is our place, called HOME

  • Heleen schreef:

   Haha oef! Maar uiteindelijk, moest ik ons huis beschrijven, zou ik het nu niet echt als ‘strak’ omschrijven. Eigenlijk verre van zelfs haha! Het is gewoon ‘ons’.

 1. Anneke schreef:

  Ik vind het altijd een hele kunst om met een strak interieur toch dat huiselijke te behouden. Jullie zijn daar heel goed in geslaagd! Echt mooi ingericht! Ik zou het zo willen copy/pasten naar het mijne 😉
  En die tafel en stoelen zijn inderdaad echt wel prachtstukken!
  (btw: uniek stukje, jullie kerstboom op hout. Onbetaalbaar design zou ik zo zeggen 😉 😀 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *