Wat je misschien nog niet over me weet…

Eigenlijk had de titel moeten zijn: Liebster Award, maar daar schreef ik al eens over. Ik vind het intussen nog steeds een vreselijk lelijk woord. Toen ik plots Mrs. Curly en haar blogpost zag langskomen, voelde ik me wel vereerd. Ze nomineert me en omschreef het dan nog eens als één van de ‘blogs die ik graag lees en waarvan de personen achter de blog elk op hun eigen manier mij regelmatig een warm gevoel geven’. Ik kan dan ook niet anders dan haar eer aandoen én jou de antwoorden bezorgen op haar prangende vragen.

Let’s go…

WAT DOE JE ALS JE NIET AAN HET BLOGGEN BENT?

Heel veel, want ooit was bloggen een dagelijkse bezigheid, maar dankzij nieuwe uitdagingen, hobby’s en Aline, is bloggen iets meer naar de achtergrond geschoven. Ik schrijf liever één interessant artikel per week dat door wat mensen gelezen wordt dan vijf minder goede artikels, omdat het moét.

Wat ik dus nog allemaal doe? Me bezighouden met dochtertjelief, want volgens mij is het hier ‘truntende één’ voor we aan ‘terrible twee’ komen 🙂 Bij mooi weer probeer ik veel naar buiten te gaan. Daar heb ik deugd van, de hond nood aan en wordt Aline blij van!

Door de week ga ik werken als zelfstandig logopediste én begeleid ik mensen naar een gezonder en vooral energieker leven. Tussen het werk door probeer ik nog wat tijd vrij te maken om te sporten, maar dat durft wel eens naar de achtergrond schuiven. Thank God voor schoolvakanties.

HEB JE SOMS EEN WRITERSBLOCK? ZO JA, WAT DOE JE ERTEGEN?

Niet zo heel erg, er dwalen altijd wel wat ideeën door mijn hoofd, of ik vind ze via andere blogs, zoals de tags van Mrs. Curly bijvoorbeeld 😉

De tijd (en goesting) om ze allemaal neer te schrijven, ontbreekt me soms, dus ik kan wel nog enkele jaren doorgaan…

HAD JE BLOGVOORBEELDEN OF HEB JE HET ZELF UITGEZOCHT?

Toen ik begon met bloggen, waren er vooral Nederlandse fitbloggers in het bloglandschap te vinden. Belgische blogs kende ik niet echt. Ondanks dat ik geen kokinnetje ben, kijk ik wel op naar Amylia van Cookameal. Ik hou van haar stijl! De mamablog van mijn lieve vriendin Hoge Hakken en Snottebellen vind ik ook wel altijd za-lig!

WAT IS JE FAVORIETE ONTBIJT?

Ik heb zo een periode gehad dat ik alles geprobeerd heb (yoghurt, granola, havermout, …) maar ik zweer bij mijn Herbalife ontbijt. Het theetje is echt mijn kickstart van de ochtend en de shake bevat alle voedingsstoffen die ik nodig heb. En het is écht meer dan gewoon een shake, mijn ontbijt is nooooit saai, dat bewijzen deze yummy pannenkoekjes!

WAT IS JE FAVORIETE seizoen?

Goeie vraag eigenlijk… Ik vind de winter op zich niet zo erg, maar dan het liefst met een mooi winterzonnetje. Geen sneeuw, geen regen, that’s all I need! Die warmere temperaturen in de lente en de zomer vind ik ook heerlijk, maar ik vind het dan ook wel oké als het terug wat frisser wordt. ’t Leven zou maar saai zijn zo altijd die zomeroutfits 😉

IS HET GLAS HALFVOL OF HALFLEEG?

Oh, daar schreef ik al eens een artikel over 😉

Positive thoughts generate positive feelings and attract positive life experiences. Halfleeg is niet persé negatief, maar ik focus liever op wat er wél is. Als optimist zie ik het glas graag halfvol, ik zie graag wat ik heb in mijn leven.

BEN JE EEN OCHTEND- OF AVONDMENS?

Vroeger ging ik sowieso ochtendmens geantwoord hebben, maar sinds ons klein mevrouwtje wat langer slaapt, kan ik gemakkelijk ook tot 8u in bed blijven liggen. Dat is dan weer het voordeel van wat later te beginnen met werken 🙂 Ook ’s avonds kan ik het (dankzij mijn gezonder voedingspatroon)  precies langer volhouden. Vroeger lag ik om 21u vaak al in bed, nu zit ik vaak pas om 23u in bed. Zelfs al staat de wekker dan om 7u, met iets meer moeite geraak ik er wel uit en dankzij mijn ontbijtje kan ik de dag weer aan.

Maar toch, tegenwoordig dus meer een avondmens. (Nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen over mezelf!)

WAT IS HET MEEST AFGESPEELDE NUMMER NU OP JE IPOD?

Da’s wel een moeilijke, zo zonder iPod 😉 Eigenlijk luister ik vooral naar de radio, maar als ik één happy song mag kiezen dan is het ‘Boeng’ van Gers Pardoel uit Liefde voor Muziek. Als dat nummer op de radio is, gaat de volumeknop sowieso omhoog en zit ik spontaan te dansen (zoals nu hihi).

WAT DOE JE HET LIEFST OP EEN DRUILERIGE ZONDAGMIDDAG?

Als niet mama-en-papa-zijnde zouden we ons in de zetel genesteld hebben met een koffietje, snoeperijtje en een film. Aline zou daar tegenwoordig niet meer mee akkoord gaan denk ik, dus dan zouden we liever gaan zwemmen of mensen uitnodigen voor pannenkoeken ofzo. Ik herinner me eigenlijk niet direct een druiligere zondagmiddag…?

VERTEL EENS IETS WAT WE NOG NIET OVER JE WETEN.

Alles wat ik hierboven net verteld heb? Ahnee, dat weet je intussen al, shit… Misschien dat ik best ook wel eens cheat, of treat zoals ik hier schreef. Ja, ook meer dan één keer per week. Dat past voor mij binnen mijn levensstijl en wordt gecompenseerd door een voor de rest evenwichtig en gezond voedingspatroon. Wanneer manlief thuis is, zijn zelfs mijn gewone maaltijden iets minder gezond. Ik probeer daar een balans in te vinden, omdat hij wél houdt van iets minder gezonde kost, zoals gehaktbrood, stoofvlees en cordon bleu. Soms eet ik mee, soms voorzie ik voor mezelf iets anders. Wij eten ook graag eens buitenshuis en dan ga ik écht niet het gezondste uitkiezen, maar gewoon waar ik het meeste zin in heb. That’s my life and that’s okay!

WAT WIL JE DOORGEVEN AAN ANDEREN?

Durf dromen… Als je denkt dat je iets niet kan, probeer het en geef jezelf de kans om te groeien. Het kan vaak lijken alsof het gras groener is aan de overkant, maar als je het water geeft dan wordt jouw gras met de tijd ook terug mooi groen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

5 gedachten over “Wat je misschien nog niet over me weet…

 1. Josie schreef:

  Leuke tag, ik neem hem misschien ook wel over!
  Ik merk ook dat ik door gezond te eten en te leven minder moe ben en dus minder slaap nodig heb.
  Je wijsheid van durven dromen, daar ga ik volledig mee akkoord! Dat van dat gras klopt echt wel.
  Nog een fijn eindejaar voor jou en je gezinnetje xxx

  • Heleen schreef:

   Ja leuk! Altijd fijn om dingen te weten te komen! Dat durven dromen, dat had ik een jaar geleden ook niet geschreven hoor, ik zou toen eerder opkijken naar een ander z’n geluk maar niets aan dat van mezelf veranderen 🙂 Fijne feesten! 😘

 2. Anneke schreef:

  ‘Truntende één’ 😀 Hahaha! Hier is dat geëvolueerd naar ‘truntende 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, ….’ LOL.
  Ik ben dus niet de enige die serieus heeft mogen zoeken naar Belgische blogs. In Nederland vind je er duizenden, in België moet je echt op zoek gaan, hè.
  Jouw goede raad is eentje dat ik ga onthouden 😉 Mooie woorden! En helemaal waar! :*

  • Heleen schreef:

   Ah shit, ik dacht dat er beterschap in het vooruitzicht was 😉 Intussen is die fase precies al enkele dagen gepasseerd, oef! Sinds ik mama ben, heb ik niet zoveel tijd meer om blogs te lezen, zelfs de leuke Belgische (zoals de jouwe) lees ik niet van naaldje tot draadje. Vind het superlief dat je altijd een kijkje komt nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *