Wat je (niet) moet weten over mijn eten

Elke keer opnieuw is de nieuwe tag die ik lees bij Mrs. Curly weer een schot in de roos. Ik moet eerlijk zijn, ik lees niet zo graag wat een ander een hele dag door doet. Daarentegen lees ik wél heel graag mensen hun eigenaardigheden, hun favorietjes en hun gewoontes. Tags zijn dan ook een soort van beantwoorde vragenlijstjes, altijd leuk en zeker die van Anneke. Dus ik besloot hem ook maar even online te zwieren.

Bij deze: alles wat je (niet) moet weten over mijn eten.

Wat is je favoriete ontbijt?

Dat is al lang geen geheim meer. Ik zweer al 8 maanden bij mijn Herbalife ontbijt. Nee, geen suffe shake om ervanaf te zijn, maar wel een supervoedzaam en evenwichtig ontbijt. De aloë, thee en shake is de perfecte combinatie die me energie geeft, mijn spijsvertering boost en mijn gewicht (en goestjes) onder controle houdt.

Voor de ‘snelle ontbijters’ is het ontbijt in 1-2-3 klaar, voor de ‘slow mornings’ maak je er gewoon een heerlijke bowl van. Niet voor niets dus ‘Mijn Ideaal Ontbijt’.

Ook eens proberen? Ga dan snel even hiernaartoe.

Hoe drink je je koffie?

Sinds bovenstaand ontbijtje drink ik dus nog zelden koffie, de thee mag je de hele dag door drinken, dus er staat al eens vaker een theetje op het menu. We hebben daarnaast ook wel een Nespressoapparaat en een Caramelito met veel melkschuim gaat er wel in op een druilerige zondagnamiddag.

In een koffiehuis kies ik wel voor koffie, bij Baristas No75 kies ik steevast voor de Nutty Coffee (met niet té veel siroop) of een Latte Macchiato. In een niet-gespecialiseerde zaak kies ik voor een cappuccino met melkschuim.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Ik eet nog zelden brood. Eens ik ermee begin, kan ik meestal niet stoppen en een belegd broodje vind ik wat teveel van het goeie. Als ik er dan toch eens écht zin in heb, dan moet het er eentje zijn met boter, kaas, sla en ei. Géén tomaat op een belegd broodje, bah! (Hoewel ik dus wel heel graag tomaten eet, weirdo)

Soep of salade?

Soep wanneer het koud is en salade wanneer het warm is (en ik veel tijd heb).

Wat is je favoriete kookboek?

Ik heb er een hele rij staan in de keukenkasten (teveel volgens hubby) en kies iets uit volgens mijn mood. Momenteel ben ik toch het meeste te vinden voor de Nooit Meer Diëten reeks. Tegenwoordig kun je online zoveel terugvinden dat ik eigenlijk nog zelden een boek opensla. Voor avondeten ga ik eigenlijk vaak eens kijken naar wat er op het menu van de foodboxen staat.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Ah neen hé, dat mag niet. Ik zou zeggen nooit meer hartig, maar denk dat ik daar ook snel spijt van zou krijgen. Of hoort kaas ook bij zoet? 🙂

Welke keuken(land) is je favoriet?

Thais, een lekkere pad thai, mmmm. Ook dit Thais soepje op huwelijksreis was echt heerlijk! Nu wil ik terug….

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Chocolade, no doubt, addicted. Gelukkig bestaat er ook een chocoshake (zie ontbijt).

Wie is je grootste inspiratiebron?

Het team waarin ik werk. Stuk voor stuk fijne mensen met hetzelfde doel voor ogen, maar toch een andere manier van leven.

Thuis koken of uit eten gaan?

Uit eten gaan. Mochten we kunnen, we doen het elke dag. Maar da’s niet zo goed voor onze lijn en ook niet voor de portemonnee. En ook niet voor ons dochterliefje natuurlijk.

High end of low profile? Wat is je lievelingsrestaurant?

Low profile mag, maar het moet toch vooral lekker blijven en liefst in een proper interieur. Onze favo is Tex Mex in Oostende. High end doen we ook wel eens graag, zo eens per jaar ofzo. We gingen al bij Cuines 33, The Jane, Oak, Mange Tout, De Kruidenmolen en binnenkort De Lekebek.

Boodschappen doe ik bij…

Colruyt. We proberen zoveel mogelijk Collect & Go te doen, gewoon bestellen en afhalen. Gewoon om de drukte in de winkel te vermijden. Wanneer ik snel enkele boodschappen moet doen ga ik naar de Lidl, maar ik moet de winkel altijd 5 keer doorlopen omdat ik niet alles weet staan. Uiteindelijk ben ik dan toch niet zo ‘snel’ buiten, oeps…

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…

een heel moeilijke vraag…

Van de high end restaurants zijn Cuines 33 en Oak me het meeste bijgebleven. De smaakcombinaties die zo’n topchefs maken vind ik echt top. Maar hét lekkerste dat ik ooit at? Geen idee hoor…

Wat is je favoriete cocktail?

Gin Tonic, niet te zoet en toch vlot naar binnen! In een bar krijg je dan meestal nog eens een kunstwerkje met botanicals, I love it! Deze Mom Gin op de Mom Blog Awards was trouwens ook suuuperlekker.

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?

Nespressofan hier, dus George!

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Majonges toch, hier moet ik écht wel Anneke haar antwoord met je delen: ‘een fornuis’.
Hoewel, ik kan wel nog wat dingen aan het lijstje toevoegen: de Nutribullet en de kruimeldief (om de kruimeltjes van ons mevrouwtje vlotjes op te ruimen).

Mijn favoriete snack is…

Een Herbalife proteïnereepje (sorry not sorry).

Wat zit er op jouw pizza?

Tomatensaus, mozzarrella, fagotin, Maredsous sneetjes en geraspte kaas, véééééél kaas.

Wat lust je echt niet?

Champignons. De smaak vind ik wel ok, maar die textuur is echt een no-go.

Mijn favoriete foodblog is…

COOKAMEAAAAAAL. Ik heb nog geen vijf cookamealtjes klaargemaakt (sorry Amylia), maar de receptjes zien er steeds watertandend lekker uit en ik hou gewoon van haar online persoonlijkheid.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…

Denk niet dat ik ooit al iets ‘geks’ gegeten heb 🙂 Tenzij een boterham met kaas met aardbeiconfituur ook gek is? Ooit was dit dagelijkse kost…

Wat staat er op je food bucketlist?

Niet persé iéts wat ik ooit gegeten wil hebben, maar wij willen best wel nog enkele toprestaurants ontdekken!

Ik kan niet leven zonder…

mijn ontbijt.

Ziezo, nu ben je zeker fantastisch veel wijzer geworden. Neem je de tag over? Deel je link dan zeker in de comments!

En euh, nog een vraagje: wat is het lekkerste dat jij ooit gegeten hebt?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Een gedachte over “Wat je (niet) moet weten over mijn eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *